Részleges kivehető fogpótlások

Mit kell tudni a részleges kivehető fogpótlásról?

 

Ha a páciensnek annyi foga hiányzik, hogy rögzített fogpótlás már nem készíthető, ún. részleges kivehető fogpótlás készül. Ennek legegyszerűbb típusa a kapcsos fémlemezes fogsor, ennél a fogpótlást a meglévő fogakra illeszkedő kapcsok stabilizálják. A költségek ennél a típusnál a legkisebbek, azonban a kapcsok esztétikailag kedvezőtlenek, valamint a fogpótlás stabilitása sem a legjobb.

 

Székesfehérvári fogászati központunkban pácienseinknek általában az ún. kombinált, rejtett rögzítő eszközökkel stabilizált fém alaplemezű részleges kivehető fogpótlást javasoljuk. Ezt a fogpótlást a megmaradt fogakra helyezett koronákhoz speciális, patenthoz hasonló rögzítő elemek stabilizálják, melyek a fogpótlás alatt helyezkednek el, ezért esztétikusak, valamit stabilizáló hatásuk is jobb, mint a kapcsoknak.

 

Részleges kivehető fogpótlás - Fogászat Székesfehérvár

 

A részleges fogpótlások ún. fém alaplemezre készülnek, ez vékonyabb, mint a teljes fogsorok műanyag alaplemeze és kisebb kiterjedésű, ezért a páciensek általában könnyen megszokják. A részleges fogpótlások kivehető fogpótlások, ami azt jelenti, hogy naponta legalább egyszer, tisztításkor, fogmosáskor el kell őket távolítani a szájból.